Tulevaa ohjelmistoa vuonna 2019

05.05.2019

Vuonna 2019 Tanssiteatteri Studio Solu jatkaa Avoin-katsomo toimintaa omissa tiloissaan kahden sooloproduktion, videoinstallaation ja vierailevien ryhmien sekä omien aktiivijäsenten voimin.

Huhtikuussa esitysvuoron saa Taajama, joka on Studio Solun taiteellisen johtajan Outi Kallaksen sooloteos viisikymppisyydestä. Humoristinen ja vakava, kepeä ja syvällinenkin esitys etenee niin tekstin, musiikin kuin liikkeenkin avulla aina alleista auvoisuuteen. Teksti ja koreografia Outi Kallas.

Kesäkuussa nähdään Solun tanssija Elina Tähtelän ja työryhmän Kävyn Päällä -videoteos, jonka perusteemana on ihmisen ahneus. Siinä käsitellään metsää, ja siihen suhtautumista ihmisen näkökulmasta.

Syyskuussa teoskokonaisuuden toinen osa, Käpypää -tanssiteos avaa omaa näkökulmaansa ihmisen omistamisen ja rakentamisen vimmaan, ahneuteen.

Lokakuussa on vuorossa Johanna Keiskin sooloteos Unen ja olemisen muodoista, joka yhdistelee tanssia ja mediataidetta. Teos on saanut inspiraationsa August Strindbergin kirjoittamasta näytelmätekstistä Uninäytelmä.

Tanssiteatteri Studio Solu valmistaa myös yhden isomman kokoillan teoksen vierailevan koreografin johdolla. Kokoillan teoksen Vielä joku päivä koreografiasta vastaa tanssija Atte Herd ja äänisuunnittelusta Antti Lindholm. Assistenttina toimii Laura Kallas. Ensi-ilta on toukokuussa.

Tämän lisäksi tanssiteatteri Studio Solu keskittyy jalkautumaan ja viemään esityksiä ihmisten keskelle niin ulkoilmaan, keskustaan kuin kahviloihin ja ravintoloihinkin. Kesällä kirjaston nurmikko, Musta Kissa- kuppila sekä muutama vielä salassa pidettävä paikka kohtaavat tanssijan siellä missä ihminen on, liikkeen, tekstin ja musiikin maailman avulla.