Teokset


Tanssiteatteri Studio Solun tulevia ja menneitä teoksia.

Taajama - lyhyt monologi viisikymppisyydestä

"Viisikymppisenä saa kotiin kirjeen, jossa kutsutaan tarkastukseen. Puolivuosisatahuoltoon. Vastassa on nuori mieslääkäri, joka litistää tissit lasilevyjen väliin ja kyselee itsestäänselvyyksiä."

Koreografia ja tekstit: Outi Kallas

Ensi-ilta: 1.4.2019, tanssiteatteri Studio Solu


Unen ja olemisen muodoista

Sooloteos August Strindbergin Uninäytelmän innoittamana.

Koreografia: Johanna Keiski

Ensi-ilta: syksyllä 2019, tanssiteatteri Studio Solu


Tanssijan 10 käskyä

 15 minuutin kokonaisuus joka läpikäy kymmenen tarkeintä ohjenuoraa tanssijalle, jotta hän elämästään selviäisi hengissä.

Koreografia: Outi Kallas ja työryhmä

Tiloissa

Lähde liikkeellis-äänelliselle tutkimusmatkalle ihmismielen eri maisemiin. Teoksessa tanssijat lähestyvät eri mielentiloja omakohtaisen kokemuksen kautta pukien ne liikkeeksi.

Koreografia: Linda Sointu ja Johanna Keiski

Ensi-ilta: 29.4.2017, tanssiteatteri Studio Solu


Ex Tempo Re

Tanssiteatteria kummallisin raamein, oudosti, ilman oletusarvoista punaista lankaa. Mikä yhdistää kanan, autonrenkaan ja Sibeliuksen? Voiko silmät kiinni edetä ilman että pitää hapuilla? Onko se hauskaa jos tekee tosissaan? Missä on mun paikka jos sitä ei ole? Voiko soolo naurattaa? Onko tanssi oikeasti kävelyä?

Koreografia: Outi Kallas

Ensi-ilta: 6.10.2017, kulttuuritalo Wiljami

Juhlan tuntua

Miten käy kun syntymäpäiväsankari ei ilmestykään omiin juhliinsa? Tanssiteos Juhlan tuntua kumpuaa tästä kysymyksestä. Se lähtee siitä, kun vieraat huomaavat olevansa syntymäpäiväjuhlissa, joiden sankaria ei näy, ja paikalla vallitsee hiljaisuus. Tehdäkseen tilanteesta itselleen mielekkäämmän he päättävät viettää juhlia joka tapauksessa, ja alkavat tanssia. Juhlien aikana nämä vieraat kokevat iloja mutta törmäävät myös erimielisyyksiin. Lopulta kuitenkin on aika pyyhkiä kyyneleet, kääntää suupielet ylöspäin, puhaltaa kynttilät ja laulaa.

Koreografia: Atte Herd

Ensi-ilta: 30.10.2015, kulttuuritalo Wiljami

Koirat

Koirat on teos tilasta: sen ottamisesta, siitä tappelemisesta ja sen antamisesta. Teosta ovat inspiroineet kulttuurimme ahdas naiskuva ja sukupuolten välinen epätasa-arvo sekä toiminta- ja lännenelokuvat. Ja koirat.

Koreografia: Katriina Korhonen

Ensi-ilta: 6.5.2016, kulttuuritalo Wiljami

Trippi

Teos käsittelee miehen ja naisen suhdetta mutta myös elämää ja kuolemaa erikantilta katsottuna. Lähtökohtana ja alkuideana ovat olleet kuvat ja hetket, sekä matka monilla tavoilla ja tasoilla.

Koreografia: Outi Kallas

Ensi-ilta: 7.6.2012, kulttuuritalo Wiljami